martinajoensson.blogg.se

Klaaaaar

Publicerad 2013-03-22 20:19:01 i Allmänt

Då var min lilla rosa duk klar, vet dock inte om den kommer att få tjänstgöra som duk eller något annat. Jag brukar ju göra disktrasor, virka och sticka, så den kanske får vara en disktrasa deluxe! Det passar bra att jag ska träffa Mami och Co. imorgon så jag får lite nya mönster. Och dessutom har hon med sej två av mina jackor, yeeeey!

En lång väntan

Publicerad 2013-03-21 13:06:25 i Allmänt

Jag har gjort det! Jag har skickat ansökan! Nu har jag en lång väntan kvar innan besked om antagning. En lång väntan med hållna tummar. Ni får gärna hjälpa till att hålla tummar, tår och annat.
Nu skiner solen och jag tänker ta en promenad ut på Djurgården.

Våga trycka skicka

Publicerad 2013-03-20 22:45:26 i Allmänt

 
Jag ska söka skola till hösten, det enda som är kvar att göra är att skicka ansökan, ja att trycka på knappen skicka. På något vis känns det svårt att göra det, det känns så definitivt då. Jag vill ju verkligen komma in, och vad gör jag om jag inte gör det? Det får bli en senare fråga.
 
 
 

Omställning

Publicerad 2013-03-19 22:09:33 i Allmänt

Ja, det är det minsta man kan säga. Imorgon skulle jag egentligen på ett rektyreringsmöte för att sedan kanske gå vidare till en anställningsintervju. Istället går vi rakt på intervju. Jag ska alltså på en anställningsintervju efter jobbet imorgon, wish me luck!
 
Jag tänkte egentligen bara dela med mej av mitt nyaste projekt, virkade (nehe?!) dukar. Jag hittade dock bara ett mönster som jag gillade, men jag letade inte så noga så får väl googla vidare. Eller så håller jag ut, för till helgen kommer Mami och hon får ta med sej några.
 

Måndag & månad

Publicerad 2013-03-18 20:05:49 i Allmänt

 
Idag är det måndag och jag har bott i Stockholm i fyra veckor. Fyra veckor som känns som fyra dagar samtidigt som fyra månader. Jag trivs sjukt bra, därför känns det lite konstigt att jag nu ska söka skola i Linköping, kanske en flytt till till hösten alltså. Det vore roligt, jag är nog redo att plugga igen, förhoppningsvis!
 
Nu är det dags för tvmys och lite virkning såklart!
 
 

17 mars

Publicerad 2013-03-17 21:52:05 i Allmänt

Efter handlingen mötte jag upp Angelika på stan,  vi gick en sväng och for sedan hem hit. Det blev gomiddag och tvmys. Full mage, frys och kyl, dags att sova inför en ny jobbvecka. Jag har mycket att se fram emot nu, för i helgen kommer Mami och i början av april kommer min Nina!!

Ljuvliga söndag

Publicerad 2013-03-17 12:56:04 i Allmänt

Solen skiner och jag är utvilad. Nu ska jag ut och promenera och sedan ta en tur på
affärn.
Det är dags att utforska Östermalm, jag har ju bott här en vecka nu så lite ska jag väl kunna!
 

Att sova

Publicerad 2013-03-14 23:21:03 i Allmänt

Att sova är ju fantastisk skönt, men efter att ha spenderat 3 veckor sovandes på ett golv är min kropp väldigt ovan vid en supermjuk säng. Så lite svårsovet är det fortfarande. Dessutom har jag än en gång fått bekräftat att jag pratar i sömnen, så nu spelar jag in varje natt med appen sleeptalk. Sjukt intressant att lyssna på vad som hänt under natten. Det verkar som om jag kan ett annat språk, för jag förstår inte riktigt vad jag babblar om. Det är faktiskt lite läskigt hur man kan prata utan att vara medveten om det.. Läste dock en artikel ( http://illvet.se/fraga-oss/varfor-talar-en-del-manniskor-i-somnen ) på illustrerad vetenskaps sida om detta och det första jag läser är; "vanligtvis är det fullt friska personer som talar i sömen", kändes bra att höra att man troligtvis är frisk..

Dags att slå igång sleeptalkrecorder för lite sömn och prat!

Endast fantasin sätter gränser

Publicerad 2013-03-13 21:46:08 i Allmänt

Idag har jag jobbat en stund och varit på ett möte. När jag kom hem fortsatye jag min virkning som jag påbörjade igår, nämligen traskorgar. Jag tycker inte om att visa allting i bokhyllan så som ljus, garner och andra småsaker. Därför köpte jag billiga lakan på Ikea som jag tvättat och rivit till trasor. Jag blev riktigt nöjd med de två första, sen har jag börjat på en tredje men ett lakan räcker inte hur långt som helst och jag orkar inte riva just nu.
 
Jag har även lite andra projekt på gång, mesta dels virkning, det är lite det jag är inne på för tillfället. Allt går att virka, endast fantasin sätter gränser!

Lite mera mej

Publicerad 2013-03-12 18:43:59 i

Det gick inte att somna igår, om det var för att jag sov i en säng första gången på 3 veckor, eller alla intryck, eller det faktum att jag hade en hel ledig tisdag framför mej vet jag inte. Jag vaknade dessutom tidigt så ikväll hoppas jag att jag somnar av utmattning!
Idag har jag flyttat resterande grejer och sedan varit på Ikea. Jag behövde lite småsaker, sådant som gör mitt nya hem till mitt eget. Köpte bland annat två små blommor. För första gången i livet har Jag köpt blommor som jag tänkte försöka hålla liv i. Du borde vara stolt nu, Mami!
Sedan jag kom hem har jag packat upp, vikt kläder osv. Jag känner mej verkligen som hemma, har jag någonsin bott någon annanstans än i Stockholm?

Flytt

Publicerad 2013-03-11 21:20:39 i

Tänk att nu bor lilla jag på Karlaplan, Östermalm. Tänk att nu har jag en säng, med täcke och kuddar. Jag har packat upp det jag fick med mej första svängen och bäddat i de nya sängkläderna. Resten av kläderna och skorna får jag hämta imorgon. Hur ska jag kunna somna med alla dessa nya intryck?

Solen är vacker

Publicerad 2013-03-10 21:37:34 i Allmänt

Åh, jag älskar solen och våren! Jag och mina nya solbrillor gick ut en sväng idag, det resulterade i ett par kängor och en stickad tröja. Äntligen ett par kängor som passar, som är hela och fotriktiga.

Imorgon tar jag mitt pick och pack från Angelika och flyttar till Karlaplan. Det är med blandade känslor, för vi har verkligen haft kul de här 3 veckorna. Det kommer bli sjukt skönt dock att packa upp alla kläder, sova i en säng med täcke osv.

Melodifestivalen i all ära..

Publicerad 2013-03-09 22:16:53 i Allmänt

Men att förstöra Främling på det där viset är inte ok. Skämmes tamefan! Hade jag fått bestämma skulle Carola haft samma outfit som för 30 år sedan OCH sjungit orginallåten, som den SKA låta. Tack för att du förstörde en av de bästa låtarna som finns, Carola, tack verkligen!

Victor 4år

Publicerad 2013-03-07 21:51:25 i Allmänt

Idag är det den 7 mars, för fyra år sedan kom lille lillebror Victor. Älskade unge. Tusen grattis på födelsedagen!
 
 
Skypeade med grabbarna i kväll, syjjan saknar er busungar! Nästa gång får ni försöka sitta lite still..
 

Nytt kapitel; Storstan Stockholm

Publicerad 2013-03-06 22:59:04 i Allmänt

Jag avslutade ännu ett kapitel i mitt liv genom att säga upp mej från jobbet, säga upp lägenheten och bara lämna Jämtland bakom mej. Sedan den 18 feb har jag bott i Stockholm, stooorstan. Det känns dock fortfarande som om jag är på semester, trots att jag börjat mitt nya jobb. Antagligen kommer det kännas så till på måndag, då jag flyttar in i det rum jag kommer att hyra framöver.
 
Detta är nog det modigaste jag någonsin gjort, om man bortser från den dag jag ryckte in i lumpen, det slår det mesta. Efter att ha packat ner mitt liv i lådor och flyttat mina grejer till mami så valde jag ut en hel del kläder och andra nödvändigheter (så som smink, sovsäck och liggunderlag) tog jag tåget mot Stockholm. Angelika kom och mötte mej vid tåget och sedan for vi hem hit, till Angelika, där jag tillfälligt bor. Sedan rullade allt på, jag fick ett deltidsjobb med start 1 mars, genom en kompis har jag fått ett rum från den 11 mars och allt känns fint just nu!
 
Jag har varit ute mycket, på promenader, kollat läget, åkt tunnelbana, pendeltåg och bussar. Det här är nästan som att bli pånyttfödd, det är så sjukt mycket nya intryck och jag försöker att lägga så mycket jag kan på minnet.
 
Och till alla er som tyckte att jag gjorde ett dumt val att säga upp mej osv, eller ni som inte trodde på mej: Detta är det bästa jag någonsin gjort, jag mår sjukt bra och jag trivs som fisken i vattnet! (såklart saknar jag familjen och vännerna och ibland även jobbet, men jag behövde verkligen det här!)
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela