martinajoensson.blogg.se

Fredag, kort dag.

Publicerad 2014-01-31 22:27:19 i Allmänt

Fredag och 3:e dagen i skolan. Idag stod som sagt hårtvätt och styling på schemat. Helt underbart! Så kul att lära sej att verkligen göra tvätten till en bra upplevelse. Allt i från hur man masserar in schampoot till hur man ser till att kunden får behålla sminket. Och OJ så skönt det var! Sedan skulle håret fönas och stylas, där fick vi en introduktion på föning med rundborste. Jag och Jenny som fixade varandra använde en miracurl, alltså vilken pryl! Man stoppade in en slinga hår och nöp ihop intill huvudet och så surrade det till och håret sögs in, efter en liten stund pep den till och när man släppte greppet så fanns där en fin korkskruv! Smidigt som tusan för att göra lockar! Och nu är det helg, ingen skola förrän på tisdag, så jag tog med övningshuvudet och stativet hem för att kunna öva, det är ju faktiskt 3 dagar utan annars!
 
 
Tog ingen före bild, men här är efter tvätt, före styling.
 
 
Efter styling (och en hemfärd, med lite snö + resten av em/kvällen)
 
 
 
Så nu står jag framför tvn i vardagsrummet och övar på de olika momenten vi lärt oss hittills, har man tänkt att bli grym får man faktiskt kämpa för det!
 
 
Trevlig helg! Imorgon ska jag ut en sväng med bästa Emskiiiii, äntligen får ja rå om na lite!

Skoldag 2

Publicerad 2014-01-30 18:43:53 i Allmänt

Som ni förstår kommer bloggen handla mest om skolan, vad vi får göra och hur det går osv. Jag vill dokumentera med text och bilder, dels för er, men mest för mej själv, så jag kan se framsteg och även minnas allt. För mej känns det viktigt i mitt lärande att jag kan se tillbaka på hur allting startade och hur processen fortgår, dag för dag, det går ju så fort! Till alla er som gör detta möjligt och alla er som stöttar, TACK! Detta är det roligaste jag gjort, och då har det bara gått två dagar!
 
Idag började vi med lite information om städning av våra utrymmen och om verktygen vi kommer att använda. Sedan fick vi lära oss göra benor och olika indelningar av håret. Jag kommer inte ihåg alla orden som användes, men jag antar att det kommer med tiden. Dessutom fick vi öva på att föna håret och att göra inbakade och utbakade flätor, sedan hann vi inte med nå mer. Tiden går så fort, jag hade förmodligen kunnat vara där några timmar till. 
 
Här är Caitlyn med mittbena och håret indelat i fyra sektioner. (Hon ska få ett nytt namn snart..)
 
 
Till veckan ska vi börja klippa, det ska bli så spännande! Första terminen har vi hemstudier på måndagar så vi fick i uppgift att läsa och skapa oss en förståelse av de första kapitlet i boken som handlar om klippning och även läsa lite ur en bok om hår och kemi. Tänka sej att jag till och med är taggad på läxor, börjar läsa nu!
 
Så här roligt har vi på lektionerna..
 
 
Imorgon står hårtvätt, lite huvudmassage och styling av varandra på schemat. Fantastisk dag!

29 Januari, första skoldagen.

Publicerad 2014-01-29 20:50:30 i Allmänt

Åh, jag är så fruktansvärt taggad nu! Idag på skolan fick vi en massa information och prylar. Mina klasskamrater verkar vara riktigt bra människor och alla är lika taggade som jag! Vi fick med oss saxar, kammar, clips och böcker hem för att namna och märka. Mina prylar fick guldglitterprickar, fint tycker jag! 
 
Något som jag längtat efter och numer är obligatoriskt VARJE dag är att håret ska vara stylat, inga tofsar, inget slarv! Även resten av mej kommer att vara stylad framöver, det känns så kul! Det må låta ytligt, men det känns otroligt bra att få göra sej iordning inför dagen. Det har jag visserligen kunnat innan också, men det är inte samma sak som nu. Därför inser jag också att jag måste införskaffa mej en hårfön..
 
 
Imorgon ska vi börja göra olika benor m.m och på fredag blir det hårtvätt. Detta känns så extremt bra, så rätt.

Nervös!

Publicerad 2014-01-29 10:45:25 i Allmänt

Nervös som bara den, på väg till skolan för första skoldagen. Läskigt!

Återkommer med resultat..

Tisdag 140128

Publicerad 2014-01-28 11:37:52 i Allmänt

Om 3 veckor har jag bott i Stockholm i ett helt år. Det har hänt så otroligt mycket under det här året som gått. Dessutom är jag LYCKLIG. Jag har träffat den finaste människan någonsin, min Fredrik. Jag har träffat många nya vänner, jobbat både som personlig assistent och inom hemtjänsten, och jag har bestämt mej. Imorgon börjar jag skolan, Svenska Frisörskolan. Jag är sjukt taggad och extremt nervös, men det känns SÅ rätt. Jag var där på antagningsprov i slutet av oktober och blev antagen. Sedan dess har allting gått fort och imorgon börjar det alltså. Jag kommer att förutom frisörkurser lära mej nagelbyggande, grundmakeup, personalshopper, löshårsteknik, huvudmassage m.m. Jag kommer behöva öva, öva och öva. SÅ, när ni är i Sthlm, hör av er!
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela