martinajoensson.blogg.se

Back

Publicerad 2012-10-29 01:39:55 i

Söndag, bakisdag. Igår var det utflyttningsfest hos Simon, det var riktigt roligt! Äntligen en skön hemmafest, med förfest, fest och efterfest! Det är något jag verkligen saknat sen man blev stor nog att gå på krogen. Så tack för det!

Idag beställde vi pizza och kikade på film, skön dag i soffan alltså! Tarzan, grown ups, limitless och Ben Banks är några filmer som setts idag. Jag har även hunnit med att ligga i badet i 1,5h, skönt!

Nu tänkte jag fixa något att käka, huuuungrig!

godnatt

Publicerad 2012-10-19 08:25:18 i

Fredag+morgon+pisstrött+svårtattsova+enjobbnatttill= SJUKTDÅLIGKOMBO.

Ville bara meddela det.

virkning & fotbollstisdag

Publicerad 2012-10-17 17:29:36 i

Matchen mot Tyskland, vilken bragd! Det finns inga ord, vilken känsla när 4-4 målet kom. Helt sinnessjukt!

Snön har kommit och min lilla bebis iPhone5, behövde ett varmare fodral. Jag improviserade fram ett virkat fodral och fick några beställningar. Så nu har jag gjort 5 fodral, varav 3 till mej och 2 beställningar. Det är så kuuuul!

Kollar på "torka aldrig tårar utan handskar", en serie i 3 delar på svt, finns på svtplay. Se den, den berör.

söndag-måndag, ledig, skönt häng

Publicerad 2012-10-16 03:22:34 i

Igår (i förrgår) vaknade jag vid 16.30, det blev då bakispizza och häng. Lite senare blev det film halva natten och lite nostalgi med gamla minnen.
Ledig måndag betyder avslappning, lite film, stickning och podlyssning. Ungefär det jag gör rätt ofta.. Nya tussar blev färdiga till Själen av en vän med Ken Ring, en helt fantastisk låt. Texten berör verkligen. Nu åker hörlurarna i och den låten går på repeat.

shopping & käk

Publicerad 2012-10-13 19:46:43 i

Idag har jag reaahoppat. Jag blir så lycklig då jag fyndar kläder och skor. Jag köpte två klänningar, en kjol, en stickad tröja och ett par skor! Köpte även ett screenskydd till min lilla bebis, iPhone5. Jag lägger in lite bilder på mina fynd senare men nu ska jag äta denna underbara macka med pihiladelphiaost vitlök&örter, lufttorkad skinka, brieost, kyckling, avokado, salladsmix och balsamico. MUMS!!

trerätters, rödvin och stickskola

Publicerad 2012-10-13 04:49:16 i

Har haft en riktigt härlig fredagskväll. Jag och Vickis lagade trerätters, drack något glas rödvin och hade stickskola med tuss-stickning!
Förrätt: kallrökt lax med avokado, basilika, citron och chili

Varmrätt: rödvinsmarinerat älgkött, chipspotatis med morötter och ädelostsås

Efterrätt: chokladmousse med passionsfrukt

Helt underbart! Sammanfattas med en bild.

ledig helg

Publicerad 2012-10-12 08:40:38 i

Färdigjobbat för denna vecka, jobbat 8 nätter de senaste 9 nätterna. Hyfsat sliten är jag nu.
Lyckades göra klart tussarna igår/idag, har endast dekoration på den ena kvar, blev riktigt nöjd! Nu har jag duschat, låtit håret torkat lite och därför dags för podcast och godnatt! Hejs!

tredje socken gillt

Publicerad 2012-10-11 09:47:46 i

En natt kvar sen ledig helg, så skönt! Natten var väldigt intressant, jag måste sluta vara så nyfiken! Natten innehöll en översocial snubbe, stickning och poliser. Ja, massa jobb också såklart.

Jag har nu stickat klart en tredje socka efter att ha provat mej fram, den blev riktigt bra, så nu ska här stickas sockor!

Godnatt!

en ledig, nu tre

Publicerad 2012-10-09 18:33:52 i

Idag har jag endast sovit, jag skulle kunna ligga i sängen ungefär hur länge som helst. Det är så underbart skönt! Får man bli pensionär i förtid? Eller så kan jag jobba som sängprovare, vore sjukt!
Tre jobbnätter ligger framför mej och det känns ok. Helgen är oplanerad än så länge, åka till Bräcke? Stanna hemma i stan? Jag vet inte riktigt. Det återstår att se, jag är nog ingen planmänniska utan gör lite som jag känner för.

Nu ska jag halvsova, och kolla lite på The Office innan jobbet.

massor av matlådor

Publicerad 2012-10-09 00:16:15 i

Vickis skrev och frågade om jag behövde åka bil någonstans, så vi for på ICA maxi och handlade. Sedan åkte vi en tur mot Dvärsätt, Rödön och sedan hem.
Väl hemma tog jag mej i kragen och lagade mat. Fläskfilégryta och kasslergratäng med ädelost. Det blev hela tio matlådor + en liten portion av varje som jag åt medan jag tillagade.

Nu blir det lite ljudbok, podcast och stickning.

Kasslergratängen ser inte direkt aptitlig ut men den blev underbart god!

nyvaken och hungrig

Publicerad 2012-10-08 16:27:07 i

Jag vaknade nyss, hade kunnat sova längre men kände att jag måste ta vara på kvällen då jag är ledig. Så nu ligger jag och vaknar till med Harry Potter ljudbok i lurarna.
Riktigt hungrig är jag, men jag måste gå på affären, meeen det kan jag inte göra förrän jag har bestämt vad jag ska ha i min gryta. Det är ju inte alldeles lätt. Jag får helt enkelt fundera ut något gott.

varken blåste eller regnade bort

Publicerad 2012-10-07 08:09:03 i

Ligger i sängen efter fjärde jobbnatten. Den har känts lång och oturen började 18.30 igår, då väckarklockan ringde. Jag var riktigt trött, strupen/halsen gjorde sjukt ont, både alvedonen och iprenen var slut och det var extrem motvind på väg mot jobbet. Dessutom har det regnat mer eller mindre hela natten, mest ungefär precis klockan 07.00, då jag skulle till att cykla hem. Kall och dyngsur, men jag varken blåste eller regnade bort.
Grått och trist ute, känns underbart att få sova bort några timmar.

alvedon & ipren

Publicerad 2012-10-06 09:56:33 i

Alvedon och Ipren är tydligen lösningen på allt. Nu går jag och lägger mej efter en lång morgon. Inte särskilt taggad för tillfället. Med ett professionellt utlåtande säger jag god natt; ta Ipren och Alvedon, det är ju inte livshotande.

fredag 121005

Publicerad 2012-10-05 20:05:50 i

Det är strax dags att bege sej mot jobbet, en fredag alltså. Jag brukar få lite helgångest då jag jobbar helg men idag känns det inte som om det ens är helg. Det beror nog på att veckorna går så fort och att spåren från förra helgen fortfarande sitter kvar.
Jag är faktiskt taggad på jobb då jag har storslagna planer framöver, som kräver pengar.. Restskatten kräver en hel del pengar också men det är inte lika roligt att spara till.

god natt säger jag nu

Publicerad 2012-10-05 08:53:54 i

Natt 2 av 5 avklarad, känns bra men är redigt trött. Vid 7-tiden då jag slutade var det en minusgrad och väldigt tät dimma. Jag såg inte Frösön från andra sidan sjön. Ett tag trodde jag nästan att min fina ö hade dragits ner i Storsjön och försvunnit. Jag hittade dock hem och nu ligger jag i sängen och myser med Filip och Fredriks podcast sen igår.

I natt började jag få en konstig känsla som jag haft en gång innan. Det känns som om någon slagit mej med ett baseballträ över strupen. Sjukt skumt! Det är svullet och svullnaden går att flytta runt. Jag åkte hiss med en spegel då jag upptäckte detta och efter det så var jag där och petade hela tiden. Det är så typiskt att jag gör så, för det gör väldigt ont. Det är en liten tvångstanke att peta och plåga mej själv. Nu har jag alltså extremt ont och är trött, så lite sömn ska bli gött!
Bjuder på en bild så här innan jag ska sova, snusnäsduken ska ner över ögonen och jag säger GOD NATT!

kors i taket

Publicerad 2012-10-04 19:13:49 i

Jag har överträffat mej själv genom att laga mat, två dagar i rad! Jag hade antagligen kunnat somna om då jag vaknade 17.45 men istället klev jag upp. Har nyss smaskat i mej lite lax med mozzarella och dragon. Mums!
Innan jag somnade imorse raderade jag en massa oönskade appar och organiserade de som jag ville ha kvar. Riktigt nöjd över att jag köpte en 64gb, för nu får jag plats med hur mycket som helst! Jag har tex alla Harry Potter ljudböcker, som jag just börjat lyssna på. Om man lyssnar på podcasts eller ljudböcker då man lagar mat, diskar, städar eller bara är så känner man sej aldrig ensam. Det är helt underbart att ha prat i öronen, jag blir så skönt avslappnad av det.
Slutdiskuterat, nu måste jag göra mej i ordning inför andra jobbnatten! Tack och adjö!

första jobbnatten av fem

Publicerad 2012-10-04 08:46:22 i

En av fem nätter avklarad ganska smärtfritt. Som vanligt var jag extremt trött vid 3-tiden och än mer vanligt SJUKT pigg nu när jag ligger i sängen. Då vet jag dock att allt är i sin ordning, jag är frisk!
Jag fick för mej att jag skulle synkronisera min nya iPhone till iTunes nu när jag kom hem. Trött i huvudet som man är efter en jobbnatt glömde jag att trycka bort bocken på "synkronisera alla program" vilket resulterar i att den nu synkar 164 program. Det ska dock bli ganska intressant att se vilka appar jag använt de senaste åren.. Eller?
Meeeen man lär sej av sina misstag och hädan efter så skall detta skötas manuellt och med utvilat huvud.

Dags att låta iTunes göra sitt och sedan somna till en podcast, fint de!

man tager vad man haver, det är ett bra recept

Publicerad 2012-10-03 19:54:04 i

Kors i taket, jag tog mej upp och lagade mat. Det blev kyckling med ugnsmorötter och en klick philadelphiaost med smak av vitlök och örter. Som rubriken avslöjar var det vad min kyl och frys hade att erbjuda. Det var dock väldigt gott, och det blev en matlåda till inatt.
Nu sitter jag och konverterar filmer att lägga över på iPhonen, men det går väldigt segt, så jag funderar på att ha datorn igång då jag ska på jobbet. Någon som vet ett snabbt sätt?

Näe, nu tänkte jag bjuda på en bild på min matlåda och byta om för att sedan ta en cykeltur mot jobbet. Hejs!

onsdag 121003

Publicerad 2012-10-03 16:24:09 i

Det tråkigaste med att somna till en podcast är att aldrig minnas när man somnade. Så det är bara till att sätta igång den igen sen.
Än så länge ligger jag i sängen och kollar på The Office, men jag ska väl antagligen kliva upp och laga mat snart. Laga mat, så fruktansvärt tråkigt och det resulterar i massa disk. En kock, snälla?

somnar till en podcast

Publicerad 2012-10-03 01:57:21 i

Det är egentligen inte dags att sova riktigt än, men att mysa ner mej bland kuddarna med en bra podcast känns helt rätt! Jag ställer klockan på 19.00 imorgon, alltså sover jag tills dess eller till jag vaknar av mej själv. Inga måsten förrän 21.00 då jag går på första av fem nätter.

iPhone 5

Publicerad 2012-10-02 23:46:08 i

Jag älskar min iPhone 5, jag har haft den i 32h och antagligen haft den i näven minst halva den tiden. Jag är kär, den är helt underbar!

tisdag 121002

Publicerad 2012-10-02 19:55:49 i

För ungefär en kvart sen kände jag mej otroligt motiverad att börja blogga igen. Den första meningen tog en kvart, och nu är fantasin slut, innan den ens började. Det är ganska konstigt eftersom jag ändå kände ett sånt sug. Så vad hade jag tänkt skriva i min blogg? Svaret blir antagligen vardagliga saker och tankar som behöver komma ut.

Idag bjöd jag in mej själv på middag hos Papi. Det blev fiskgratäng och Saras special potatis. Efter maten lekte jag, Leo och Victor "kömmagömma", vilket är lika roligt varje gång. Jag gömmer mej på samma ställen, Victor pipar innan man räknat klart och Leo blir alltid lika rädd när jag säger bu då han hittar mej. Mina busungar det där.

Nu är jag hemma och tittar på The Office, är redan trött, men måste vända tillbaka dygnet eftersom jag går på en 5-nätters imorgon.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela